Započela nova akademska godina na TKIM-u

Teološko-katehetski institut u Mostaru započeo je u ponedjeljak, 2. listopada, s novom akademskom godinom 2023./2024. Kao i prethodnih godina prvi dan organiziran je susret predstojnika don Marka Šutala i studenata svih pet godina u prostorijama Instituta. Susret je započeo molitvom u kojoj smo zazvali pomoć i zaštitu „Anđela čuvara“ za naš Institut, sve profesore i djelatnike kao i za sve studente u ovoj akademskoj godini.
Pozdravnu riječ nazočnima uputio je predstojnik te prenio pozdrave moderatora TKIM-a, mons. Petra Palića, koji nije mogao nazočiti ovome susretu zbog već preuzetih obveza. Ohrabrujući i „brucoše“, ali i sve prisutne studente, predstojnik je u svom govoru, oslanjajući se na misli sv. Jeronima, naglasio „ako želimo biti podignuti, padnimo pred Boga“. Istaknuo je da je u studiranju na Institutu veoma važna duhovna izgradnja za buduće dužnosti, te da to nije moguće ostvariti bez iskrene duhovnosti i molitve.
Predstojnik je predstavio radni kalendar za ovu godinu te istaknuo sve što nas čeka u ovom razdoblju na našem Institutu. Ovu akademsku godinu na TKIM-u upisalo je šest novih studenata, a ukupan broj studenta na svim godina s apsolventima je 36. Još jednom na kraju je izrazio dobrodošlicu „brucošima“ u nadi da su izabrali najbolji put zaželjevši im da ih na tom putu prati onaj koji je Put, Istina i Život.

 

Izvor: Crkva na kamenu